Cardiff Public Services Board Tuesday 24th May 2016, 1.30 – 3.30pm Loudoun Plas Iona, Butetown, Cardiff Tiger Bay Rooms 1 and 2



AGENDA

1.	Walcome and Introductions	
	Welcome and Introductions Chair Councillor Phil Polo Leader City of Cardiff Council	
1.30pm 10 mins	Chair, Councillor Phil Bale, Leader City of Cardiff Council	
10 1111115	Analogica	
	Apologies Apologies have been received from:	
	Apologies have been received from:	
	Maria Battle (CVUHB)	
	Huw Jakeway (South Wales Fire & Rescue)	
	 Peter Greenhill (National Probation Service) 	
	David Bebb (Community Rehabilitation Company)	
	Membership & Terms of Reference	
2.	Membership	
1.40pm	To confirm the membership of the Cardiff Public Services	
5 mins	Board and the following:	Item 2.1 attached
	 Chairs and Vice Chairs of PSB and Executive Board 	
	 Members' Deputies and members of Executive 	
	Board	
	Terms of reference:	Item 2.2 attached
	The Draft Cardiff Public Services Board (CPSB) Terms of	
	Reference to be agreed.	
	Cardiff Today – Setting the Scene	
3.	Paul Orders (Chief Executive, City of Cardiff Council) will	
1.45pm	outline the current public service landscape, and some of	
20 mins	the strategic challenges and opportunities facing the city.	
	and an acceptance of the control of	
	Well-being of Future Generations Act	
4.	Gareth Newell (Policy, Partnerships and Citizen Focus	Item 4 to follow
2.05pm	Manager, City of Cardiff Council) will outline the key pieces	
15 mins	of work for the Public Services Board and the timescales as	
	required by the Well-being of Future Generations Act.	
	regarded by the went being of ruture deficiations Act.	

The Public Services Board and			
Priorities for Partnership Working			
5. 2.20pm 30 mins	Round table discussion of partners' priorities for action in Cardiff		
	Cardiff 2020 – A renewed vision		
	for education and learning		
6. 2.50pm 30 mins	Nick Batchelar (Director of Education and Lifelong Learning) will provide an overview of Cardiff 2020 and the Cardiff Commitment	Item 6 to follow	
Cardiff Partnership Board Programme Performance			
7. 3.20pm 5 mins	The PSB will be provided with an overview of the programme position for Cardiff's programmes as established under the Cardiff Partnership Board. • Summary Highlight Report Q4 The PSB is requested to agree any action as required.	Item 7.1 attached	
	The following highlight reports have also been included for information as part of the rolling programme of reporting: • Neighbourhood Partnerships Q4 • Programme Highlight Reports Q4	Item 7.2 attached	
	The PSB is requested to contribute to any points raised for		
discussion and agree any action as required. Horizon Scanning and Any Other Business			
8. 3.25pm 5 mins	To consider any wider issues facing the city or which require a collaborative response. • Cardiff and Vale Regional Partnership Board governance structure and terms of reference • SARC (item deferred from Cardiff Partnership Board meeting, 5 th May 2016)	Item 8.1 attached Item 8.2 attached	
9. 3.30pm	Close Dates of Cardiff Public Services Board Meetings		